PCBS Het Mozaïek

25 jaar Mozaïeken/Turven/Tellen

Voor het 25-jarig bestaan van basisschool het Mozaïek in Hollandscheveld maken alle leerlingen van de hele school samen een kunstwerk.
Leerlingen beschilderen hiervoor paneeltjes in de vorm van turven. In deze turven zitten kijkvensters, waardoor de kinderen de wereld kunnen ontdekken. (vierkante gekleurde ramen van de school) Al deze beschilderde turven, die verwijzen naar de historie van het Hollandscheveld, gaan we stapelen en met alle leerlingen van de hele school en wordt dus wel meer dan een paar turven hoog. Op deze beschilderde turven, turven de leerlingen ook hun eigen leeftijd of turf lengte. Ook maken de leerlingen voor elk jaar van het bestaan van de school getallen in mozaïeken, als verwijzing naar de naam van de school. Alles samen vormt een kunstwerk wat verspreid door de school wordt opgehangen ter herinnering aan het 25-jarig jubileum van de school en wordt feestelijk onthuld.

Marjo Potma
Beeldend kunstenaar/ Cultuureducatie onderwijs